Цьогоріч у січні в селі Настасів Тернопільського району сталася трагедія, яка могла б залишитися нерозкритою, якби не пильність правоохоронців.

Тіло 52-річного місцевого жителя було виявлено на узбіччі дороги. За результатами розтину було встановлено, що смерть чоловіка була природною. Проте огляд місця події та зібрані речові докази свідчили про те, що він помер не в тому місці, де його знайшли.

В ході розслідування поліцейські з’ясували, що чоловік раптово помер під час робочої зміни на території місцевого агропідприємства, де він працював неофіційно.

Відповідальна за охорону праці особа на підприємстві, щоб приховати факт допущення працівника до роботи без оформлення трудового договору, вирішила перемістити тіло чоловіка за межі території підприємства та залишити на узбіччі дороги.

За такі дії йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Слідчі обласного управління поліції зібрали доказову базу причетності фігуранта до протиправних дій та за погодженням із Тернопільською обласною прокуратурою оголосили йому підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 297 (наруга над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.