Слідчі Чортківського райуправління поліції викрили двох місцевих жителів у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Перший випадок стався минулими вихідними. Оперативники, відпрацьовуючи територію, зупинили чоловіка. Під час перевірки документів він поводився підозріло, а коли поліцейські повідомили про намір провести поверхневу перевірку, зізнався, що має при собі заборонені предмети.

Чоловік, 34-річний житель Чортківського району, добровільно видав правоохоронцям 337 набоїв для дрібнокаліберної вогнепальної зброї. Набої вилучили та направили на експертизу.

Другий випадок стався трохи пізніше. Працівники карного розшуку Чорткова отримали повідомлення про невідомого чоловіка біля села, який має при собі предмет, схожий на зброю.

Підозрюваного, 41-річного жителя Чортківського району, зупинили й при ньому виявили нарізну вогнепальну зброю з ознаками перероблення та набої до неї. Чоловік стверджував, що хотів постріляти за межами населеного пункту.

Перевірка показала, що документів на карабін він не має і не може пояснити, звідки його взяв. На місці події працювала слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт незаконного поводження зі зброєю.

Усе вилучене поліцейські направили на експертизу. Вирішується питання про оголошення чоловікам підозри за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Триває слідство.