Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки Херсонщини, яка добровільно обійняла посаду в незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території. Їй інкримінують ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

За даними слідства, у листопаді 2022 року мешканка Скадовського району Херсонської області погодилася на співпрацю з окупантами. Вона обійняла посаду так званого “и.о. следователя следственного отдела №3 (по расследованию преступлений на територии, обслуживаемой ОП «Суворовский») УМВД по городу Херсон” в незаконному правоохоронному органі “ГУ МВД Херсонской области”. З 26 січня 2023 року вона стала “следователем СО ОМВД по Каланчакскому МО” в тому ж органі.

Працюючи на окупантів, жінка допомагала їм утверджувати окупаційний режим на Херсонщині. Її діяльність полягала в залякуванні місцевих жителів та розслідуванні сфабрикованих проти них кримінальних справ.

Спеціальне досудове розслідування у цій справі здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.