23 квітня Чортківські рятувальники провели пожежно-тактичне навчання з гасіння умовної пожежі на території ТзОВ «Радехівський цукор» Чортківське виробництво, що знаходиться у селищі Заводське.

Метою таких навчань є вдосконалення тактичного мислення та практичних навичок особового складу під час проведення оперативно-тактичних дій та відпрацювання взаємодії адміністрації об’єкту під час ліквідації надзвичайної ситуації і рятування людей.

За легендою навчань, пожежа виникла на складі зберігання брикетів.ТПо прибуттю до місця виникнення умовної пожежі пожежно-рятувальними підрозділами проведено оперативне розгортання сил та засобів, організовано дії спрямовані на пошук ймовірних постраждалих та ліквідації загоряння. Завдяки злагодженим діям вогнеборців умовну пожежу вдалося швидко локалізувати, ліквідувати та не допустити розповсюдження вогню на велику площу.
До проведення навчань залучалося 6 одиниць техніки, мобільно-оперативна група районного управління та 52 чоловіки особового складу.
Дані навчання очолив начальник районного управління.

Такі тренування дуже важливі, адже допомагають відпрацьовувати стратегію та тактику реагування на надзвичайні події та дозволяють підтримувати сили та засоби Служби порятунку в підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру.