20-річному жителю Кременця оголошено про підозру у розповсюдженні психотропних речовин. Зловмисник діяв за схемою “закладок”, ховаючи “товар” у домовлених місцях.

Протягом досудового розслідування було встановлено, що кременчанин замовляв через інтернет особливо небезпечні психотропні речовини, а потім збував їх замовникам, залишаючи закладки. Правоохоронцям вдалося задокументувати майже 30 фактів реалізації заборонених речовин.

Зловмисника затримали під час чергового збуту психотропів. У ході санкціонованого обшуку його помешкання виявлено залишки заборонених речовин та ваги, які він використовував для розфасовки “товару”.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, збут, придбання, зберігання, перевезення, пересилання, ввезення на територію України, вивезення з її території, транзит через її територію психотропних речовин, психотропних лікарських засобів, їх аналогів або прекурсорів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до десяти років з конфіскацією майна.