Чоловік, який намагався уникнути адмінвідповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, пропонуючи хабар поліцейським, тепер може опинитися за ґратами.

Співробітники Кременецького районного відділу поліції зупинили водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Замість того, щоб нести адміністративну відповідальність, чоловік запропонував інспекторам 2 тисячі гривень хабара.

Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність за такі дії, але він проігнорував попередження. Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події.

Наразі відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Окрім того, на чоловіка складено адміністративний протокол за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).