Днями відбулася передача повстанського архіву на постійне збереження Шумському краєзнавчому музею. Цей архів містить документи, листівки, звернення до населення, особисті речі повстанців, які боролися за волю України під час Другої світової війни.

Архів було знайдено у 2013 році у піддашку церкви села Кордишів. Документи та матеріали з нього лягли в основу книги «Бандерівська скриня».

Директор Тернопільського обласного художнього музею Григорій Шергей передав архів Шумському музею. За його словами, це дуже важливі експонати, які допоможуть краще вивчити історію національно-визвольних змагань у Шумському районі.

Міський голова Шумська Вадим Боярський подякував Григорію Шергею за збереження архіву та підкреслив його важливість для виховання молодого покоління.

Під час заходу в музеї звучали вірші та пісні про Шумськ і повстанський рух. Учні ліцею та викладачі школи мистецтв виконали повстанські пісні.

Передача повстанського архіву Шумському краєзнавчому музею – це важлива подія, яка допоможе зберегти пам’ять про героїв, які боролися за волю України.