Шахраї знову орудують на платформі онлайн-оголошень, обманюючи людей на чималі суми. Цього разу жертвами шахрайських схем стали троє жителів Тернопільщини, які в сукупності втратили понад 80 000 гривень.

48-річний тернополянин хотів придбати мобільний телефон за оголошенням, знайденим на одному з торговельних майданчиків. Зв’язавшись з продавцем, він домовився про покупку без передоплати, з розрахунком після огляду товару на пошті.

Однак, аферист запевнив чоловіка, що йому спершу потрібно скинути кошти на картку, щоб зняти пломбу з посилки. Тернополянин перерахував 48 000 гривень, але телефон так і не отримав.

Двоє інших жителів Тернополя постраждали, намагаючись продати товари. 20-річний юнак розмістив оголошення про продаж сабвуфера, а 45-річна жінка – газової колонки.

Зловмисники зв’язалися з ними в соціальних мережах, представившись покупцями. За їхніми інструкціями, продавці перейшли за посиланнями для оформлення доставки, де ввели дані своїх карток. В результаті, з їхніх електронних гаманців було вкрадено 4 000 та 28 000 гривень.

За всіма фактами шахрайства поліцією розпочато кримінальні провадження.