Протягом 28-29 лютого у Центрі надання адміністративних послуг Чорткова працювали експерти проекту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» Ольга Калініченко та Марина Замфір. Все задля того, щоб допомогти покращити якісь надання послуг для жителів громади.

Як розповіла Ольга Калініченко, експерти проекту були запрошені міським головою Володимиром Шматьком з метою надання зовнішньої оцінки стану діяльності ЦНАП: «Це перший проект, який запускається з ініціативи самої громади. По-суті, це аудит діяльності ЦНАПу. Оцінимо стан, запропонуємо шляхи подальшого розвитку».

«У експертів відбулась зустріч з керівництвом громади, керівниками відділів міської ради, які надають адміністративні послуги. Діалог був продуктивним, багато йшлось про важливість командної роботи і ключову мету – задоволеність клієнта отриманими послугами. Є впевненість, що спільна робота експертів, керівництва громади і ЦНАПу піде усім на користь», – зазначила пані Ольга.

Окрім того, у експертів був виїзд у Росохацький старостинський округ, де вони познайомились та працювали із старостою села Оксаною Штирою. У Ольги Калініченко залишились лише позитивні враження від побаченого та почутого: «Скажу відверто – я у захваті! Вона розуміє, що її першочергове завдання – це діяти в інтересах жителів села. У неї є чітке бачення, як правильно організувати свій робочий день, адже окрім адміністративних послуг у неї є ще інші напрямки роботи. Помітно, що вона готова працювати ще більше, збільшувати кількість надаваних послуг у старостинському окрузі, щоб людям не доводилось за певною довідкою їздити до Чорткова, а натомість вони мали можливість все оформити на місці».

Довідково. PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» є шведсько-українським проектом з підтримки реформи децентралізації. Його мета – посилити потенціал місцевих органів влади надавати послуги на користь жителів України. Проект фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується SKL International – дочірньою компанією Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR).