20 березня 2024 року традиційно відзначається Всесвітній день здоров’я ротової порожнини. З цієї нагоди студенти ТНМУ стоматологічного факультету (СС-105) разом зі своїм куратором – доцентом кафедри іноземних мов Яриною Нахаєвою – організували виховний захід для учнів 3-го класу загальноосвітньої школи № 23.

Зібравшись разом, студенти підготували та представили захоплюючу презентацію, у якій детально розглядалися правила догляду за ротовою порожниною, техніка чищення зубів та важливість використання зубних ниток та міжзубних щіток.

Також майбутні стоматологи провели практичні демонстрації, показавши дітям, як правильно чистити зуби, використовуючи моделі та ілюстративний матеріал. Вони розповіли про звички, які можуть шкодити здоров’ю ротової порожнини, такі як вживання цукрових напоїв, недостатньо ефективне чищення зубів тощо.
На завершення заходу всі учні отримали від студентів приємні подарунки, які зробили цей день ще яскравішим і кориснішим. Кожен учень отримав зубну щітку, яка є невід’ємною складовою здорового догляду за ротовою порожниною, а також розмальовки з веселими малюнками, що стали чудовою нагодою розгорнути творчий потенціал та розвинути уяву учнів.
Інформацію подала Ярина Нахаєва.