В Тернопільському обласному пластовому вишкільному центрі (с. Скоморохи Тернопільського району) відбувся Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства ч. 273.

У ньому взяли участь 24 вихідці з різних громад Тернопільщини та вихованці Пласту, які юнакували. Це представники таких населених пунктів як Кременець, Вишнівець, Озерна, Тернопіль, Зборів, Бучач, Велика Березовиця.

Протягом трьох днів учасники вишколу дізналися про Національну скаутську організацію України «Пласт», її історію, мету та завдання, ознайомилися з проєктами, які реалізовуються пластунами, зрозуміли мотивацію волонтерської праці в Пласті.

Також діти дізналися, як цінності організації впливають на національну свідомість українців та формування повновартісних громадян, а також опанували знання та навички з безпеки та відповідальності в Пласті.

Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства – це важливий крок на шляху до повноцінного членства в Пласті. Він дає можливість учасникам краще зрозуміти організацію, її цінності та принципи, а також набути необхідних знань та навичок для волонтерської роботи.