31-річному жителю сусідньої області інкримінують незаконне зберігання наркотиків, надання неправомірної вигоди та керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Вночі з 11 на 12 березня екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль, який порушив комендантську годину на території Лановецької територіальної громади.

За кермом був житель сусідньої області. Під час розмови поліцейські запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Під час поверхневого огляду авто, який проводили відповідно до статті 34 (поверхнева перевірка) ККУ, поліцейські виявили у дверцях двохсотграмову банку з білою кристалічною речовиною, схожою на наркотики.

Чоловік спробував відкупитися від поліцейських, запропонувавши їм 100 доларів за те, щоб вони “закрили очі” на всі правопорушення й знахідки, та відпустять його.

Поліцейські попередили чоловіка, що всі дії та розмови записуються, але це не зупинило порушника.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. На чоловіка склали адмінпротокол за статтею 130 КУпАП.

Вирішується питання про внесення до ЄРДР фактів за двома статтями Кримінального кодексу: 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та 369 (Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі).