28 березня відбулися збори трудового колективу Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, ініційовані профспілковою організацією працівників. У них взяли участь 643 особи, з яких 639 висловили підтримку діяльності Богдана Буяка на посаді ректора, 4 утрималися.

На зборах було ухвалено звернення трудового колективу університету до Міністерства освіти і науки України та інших державних органів. У ньому працівники університету підкреслюють свою підтримку Богдана Буяка та просять врахувати позицію колективу на наступних етапах розгляду цього питання.

Адміністрація університету стверджує , що в межах своїх повноважень чітко і беззаперечно виконує рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду щодо виборів ректора ТНПУ, постанову якого отримано 25 березня через систему електронного суду. Того ж дня ректором було видано наказ про передачу повноважень розпорядчого характеру та фінансових рішень першому проректору.

Водночас, колектив ТНПУ каже, що має свою позицію і буде й надалі відстоювати її в законний спосіб. Наразі юристи МОН України та університету працюють над клопотанням про зупинення дії постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду та касаційною скаргою до Верховного Суду.