З метою правового виховання молодого покоління співробітники ювенальної превенції систематично проводять профорієнтаційні бесіди. Основне завдання – нагадати підліткам про їх права та обов’язки, адміністративну й кримінальну відповідальність неповнолітніх.

Поліцейські обговорили зі студентами Тернопільського національного педагогічного університету, як можна уберегтися від необдуманих вчинків, що призводять до негативних наслідків. Зустріч відбулася у приміщенні дружнього простору «Вільна».

Начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Петро Тихович розповів неповнолітнім, що образи, цькування, залякування – прояви як домашнього насильства, так і булінгу в освітньому середовищі. Студенти отримали інформацію, як захистити себе й куди можна звернутися за допомогою у разі небезпеки.

Працівники поліції наголосили й на злочинах, які виникають у соціальних мережах. Неповнолітні дізналися про найпоширеніші види шахрайства, де зловмисники за допомогою різних маніпуляцій ошукують довірливих громадян.

Присутні подякували правоохоронцям за пізнавальну бесіду, адже важливо, щоб кожен міг виявити та припинити протиправний вчинок, забезпечуючи власну безпеку. Подібні зустрічі будуть тривати і надалі, аби підвищувати правову обізнаність серед молоді.