Жителі Тернополя постраждали від серії нічних пошкоджень автівок. З середини березня до поліції надходили повідомлення про те, що невідома особа обливала їдким речовиною, схожою на кислоту, припарковані у дворах автомобілі. Правоохоронці встановили, що всі чотири випадки відбулися поруч, на масиві «Аляска». Зловмисник завдав значної шкоди лакофарбовому покриттю автівок, а збитки у кожному випадку сягнули до 20 тисяч гривень.

Завдяки оперативно-розшуковим заходам поліція викрила злочинця. Ним виявився 64-річний мешканець Тернополя. Під час обшуку за місцем його проживання вилучили близько 3 літрів їдкої речовини, ймовірно, саме тієї, якою він псував автівки. Триває експертиза речовини.

Наразі дії чоловіка кваліфіковано за статтею 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Йо загрожує покарання від штрафу до 3 років позбавлення волі. Триває слідство, правоохоронці перевіряють можливу причетність чоловіка до інших подібних злочинів.