На базі центру симуляційного навчання Тернопільського національного медичного університету (ТНМУ) відбувся курс “Базова екстрена медична допомога”. Ця навчально-практична програма розроблена трьома авторитетними організаціями: Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією екстреної медицини та Міжнародною організацією “Товариство Червоного Хреста”. Завдяки їх зусиллям курс зареєстровано і проведено в понад 50 країнах світу.

Головна мета курсу – підготовка інструкторів з надання базової екстреної медичної допомоги. В Україні він був проведений вперше, одночасно у ТНМУ та одному з закладів вищої освіти Львова.

У Тернополі до участі в курсі було запрошено 12 викладачів з медсестринства або екстреної медичної допомоги з різних українських медичних університетів та коледжів. Своїми знаннями та досвідом з ними ділились два інструктори – Галина Цимбалюк та Артем Ковальов, а також майстер-тренер (директор курсу) Томас Вілл з Німеччини.

Упродовж п’яти днів учасники мали можливість відпрацьовувати навички з надання базової екстреної медичної допомоги, слухали лекції, брали участь в семінарах, розбирали клінічні сценарії. Наприкінці курсу відбувся теоретичний і практичний іспит. Курсанти, які успішно склали ці іспити, продовжили своє навчання на курсі TfT («Teachers for Teachers»).