Спільне приготування страв, сервірування столу, прибирання робочого місця та смакування власноруч приготованими стравами – це не лише прості речі, але й маленькі перемоги для людей з інвалідністю. Такі заняття дають можливість дітям та молоді стати більш комунікабельними, самостійними та дружними.

Майстер-класи у Центрі допомагають пристосуватися до самостійного життя, покращують емоційний стан та згуртованість дітей та молоді з інвалідністю, навчають самостійному приготуванню простих страв.

Координаторка Центру Мирослава Загородна зазначила: “Ми побачили, що кулінарія для молоді та дітей з інвалідністю – це один із пріоритетних та цікавих напрямків, в якому вони себе знаходять. Крім цього, ми навчаємо молодь основам етикету та гостинності.

Учасник Центру Василь Кібляр поділився: “Тут я набуваю навички собі на майбутнє, щоб я міг сам щось приготувати. Це знадобиться у житті. Сьогодні ми готуємо салат. Для нього потрібна картопля, цибуля, буряк, огірок та інші овочі.

Такі уроки кулінарії – дуже допомагають у побуті. Завдяки їм моя дитина вже вміє зробити елементарні страви. І це завдяки урокам кулінарії“, – зазначила мама Василя Кібляра.