На початку березня 2020 року жителька Тернополя звернулася до поліції з заявою про те, що невідомі особи поставили гранату біля будинку її батьків та почали погрожувати їй та близьким.

Жінка отримувала смс-повідомлення з вимогою заплатити 250 тисяч євро за безпеку родини. Вона відмовилась платити, а 24 травня 2020 року біля приміщення, що належить її брату, охоронець виявив саморобний вибуховий пристрій.

Слідчі встановили, що до погроз, вимагання та вибухівки причетний 64-річний тернополянин. Він також застосовував подібні методи до інших людей.

У листопаді 2023 року підозрюваний зі спільником встановив вибухівку на автомобіль Porsche Cayenne та підірвав гранату біля воріт господарського приміщення. За це вони вимагали 85 тисяч доларів.

У грудні 2023 року поліцейські провели спецоперацію та затримали підозрюваного. Під час обшуків вилучили близько 800 мобільних телефонів, патрони, порох та вибухівку.

Чоловіку оголосили підозру за незаконне поводження зі зброєю, вимагання та пошкодження майна. Він знаходиться під вартою.

За злочини, вчинені у 2020 році, йому також оголосили підозру. Слідство триває.