Чортківська центральна міська лікарня закупила нове обладнання для офтальмологічного відділення. Це індикатор внутрішньоочного тиску Icare IC100. Прилад використовують для діагностики глаукоми.

Нове обладнання дає змогу проводити процедуру швидко, без знеболювання та неприємних відчуттів. Принцип дії приладу являє собою унікальну запатентовану методику вимірювання – технологію відскоку, яка полягає в миттєвому ударі маленького одноразового та стерильного наконечника по центру рогівки, робить можливим вимірювання ВГД акуратним і точним.

Глаукома – це захворювання, яке призводить до незворотної втрати зору. Вона може розвиватися безсимптомно, тому важливо регулярно перевіряти внутрішньоочний тиск.

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, внутрішньоочний тиск потрібно перевіряти кожні два роки людям віком від 40 років, а людям з підвищеним ризиком глаукоми – щорічно.

Чортківська центральна міська лікарня запрошує усіх, хто бажає безкоштовно перевірити внутрішньоочний тиск, у офтальмологічне відділення лікарні (5 поверх) у середу, 7 лютого, з 10 год. Попередньо потрібно отримати у сімейного лікаря направлення на консультацію до офтальмолога.