До Головного управління Національної поліції в Тернопільській області завітали «Збаразькі кадети». Підлітки мали можливість ознайомитися із повсякденною роботою людей у формі.

Правоохоронці показали юним гостям, де керівники відомства приймають громадян, розповіли про «зелену кімнату», яка призначена для неповнолітніх, батьки котрих прийшли в поліцію. Кадети також мали змогу побачити кімнату ДНК-досліджень.

Учасники молодіжної організації дізналися, куди надходять телефонні дзвінки, якщо набрати «102», та як оператори цілодобово приймають і реєструють повідомлення від громадян, які потребують допомоги. У ситуаційному центрі поліцейські ознайомили підлітків із камерами відеоспостереження, які допомагають розшукати автомобілі та здійснювати контроль за громадським порядком у місті. Побачили гості й залу для нарад.

«Одним з аспектів роботи ювенальної превенції є створення молодіжних організацій – зазначив начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності – Петро Тихович. – На даний час в Тернопільській області створено 5 молодіжних рухів, згодом планується сформувати ще один. Усі вони призначені задля заохочення дітей до співпраці, виховання патріотизму, аби молодь більше дізнавалася про норми законодавства та знала відповідальність за протиправні вчинки».

Курсантка Тернопільського професійного фахового коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою Тетяна Сергієва запевнила, що подібні екскурсії для всіх є важливими.

Збаразькі кадети подякували працівникам поліції за змістову й цікаву зустріч. Такі екскурсії розвивають у дітей почуття відповідальності.