9 лютого 2024 року в рамках інформаційного тижня з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку фахівці Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України спільно з медиками організували інформаційно-просвітницькі заходи для жителів села Конюхи Козівської територіальної громади.

Мешканці села мали можливість проконсультуватися з вузькопрофільними спеціалістами Козівської центральної районної лікарні та дізнатися більше про рак.

Цінність таких ініціатив, як інформаційно-просвітницькі заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, полягає в комплексному впливі на рівень обізнаності населення про цю проблему.

По-перше, вони збільшують доступ до кваліфікованої медичної допомоги, даючи людям можливість проконсультуватися з вузькопрофільними спеціалістами, пройти огляд та отримати цінні рекомендації.

По-друге, такі заходи підвищують обізнаність населення про онкологічні захворювання, їхні симптоми, фактори ризику та методи профілактики. Це знання дає людям можливість бути більш уважними до свого здоров’я, вчасно звертатися за допомогою та значно покращити шанси на успішне лікування.