Тернопільські поліцейські взяли участь у тренінгу з протидії дискримінації та домаганням на робочому місці.

Навчання проводилися у місті Львів за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу. Серед представників поліції Тернопільщини співробітники відділу психологічного забезпечення, Управління головної інспекції ГУНП в Тернопільській області, управління організаційно-аналітичного забезпечення та відділу комунікації.

У липні 2023 року Міністерство внутрішніх справ (МВС) опублікувало рекомендації щодо боротьби з гендерною дискримінацією та сексуальними домаганнями на робочому місці.

Щоб підтримати впровадження згаданих рекомендацій, представники МВС України звернулися до КМЄС із проханням розробити комплексну навчальну програму щодо боротьби з дискримінацією та переслідуванням у відомстві. Програма реалізується у тісній співпраці з ООН Жінки та Асоціацією жінок-юристів України «ЮрФем».

Формування робочого середовища вільного від дискримінації та переслідування – основний меседж заходу. Своїм досвідом з поліцейськими ділилися експерти консультативної місії. Вони ознайомили з основними базовими поняттями, особливостями ідентифікації дискримінації та сексуальних домагань. Юристка Асоціації жінок-юристів України «ЮрФем» обговорила з поліцейськими законодавчі норми захисту потерпілих.

Під час заходу слухачі ділилися на групи та виконували практичні завдання тренерів.

Як зазначили учасники тренінгу, такі навчання необхідні для того, аби поліцейські могли ознайомитися з європейськими практиками і використовувати їх у своїй службовій діяльності.

За результатами тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.