Нехтування рішеннями суду, зокрема й щодо позбавлення водійських прав, може мати серйозні наслідки. Про це йдеться у повідомленні на сайті ГУ НП у Тернопільській області.

Зокрема, значно зросли штрафи за їзду без прав. За відсутність посвідчення водія, страхового поліса або свідоцтва про реєстрацію ТЗ водіям тепер доведеться сплатити значний штраф.

Від 20 400 до 40 800 грн доведеться заплатити за їзду без прав після позбавлення. Повторне порушення протягом року обійдеться порушнику в 34 000 грн. Від 5 до 7 років водій може бути позбавлений права керувати ТЗ за повторне порушення.

Лише за добу на Тернопільщині поліцейські зупинили 4 водіїв, які ігнорували рішення суду. 2 з них керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

З початку року складено 569 протоколів за ст. 130 КУпАП. 38 порушників позбавлені права керування на 1 рік та оштрафовані на 17 000 грн. 74 порушників сіли за кермо без документів після їх вилучення. 107 водіїв порушили закон 3 рази протягом року.

Пам’ятайте, що нехтування рішеннями суду може призвести до серйозних проблем, адже окрім штрафів, воно може каратися позбавленням волі на строк до 8 років. Поліція має доступ до інформації про порушників та їхні ТЗ, тому шанси уникнути відповідальності за їзду без прав значно знизились.

Будьте відповідальними та бережіть себе та інших! Не сідайте за кермо, якщо не маєте права на це, адже ризикуєте не лише своїм гаманцем, але й життям.