Оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими Тернопільщини викрили та затримали дві злочинні групи, які займалися поширенням злочинного впливу на засуджених та незаконним збутом наркотиків.

Впродовж тривалого часу двоє чоловіків, які відбувають покарання в Чортківській установі виконання покарань №26, налагодили схему постачання наркотиків до слідчого ізолятора та реалізовували їх серед утриманців.

Про налагоджений наркотрафік на території Чортківського слідчого ізолятора оперативникам карного розшуку повідомили працівники установи виконання покарань.

Під час слідчих дій стало відомо, що зловмисники передавали заборонені речовини в СІЗО, ретельно маскуючи їх.

Постачання наркотиків на територію ізолятора налагодив один із “кримінальних авторитетів”.

25-річний чоловік, який загалом 50 років провів у тюрмах за квартирні крадіжки та збут наркотиків, змусив кількох осіб на волі купувати наркотики та незаконно передавати їх на територію СІЗО.

Окрім цього, він організовував серед ув’язнених заборонені азартні ігри для поповнення “злодійської каси”.

Двом організаторам та двом спільникам уже оголосили підозри.

Одному із “злочинців” інкримінують ще й частину 2 статті 255-1 ККУ (встановлення, посилення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені повторно в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань).

Максимальне покарання за інкримінованими статтями – до 15 років позбавлення волі.