Міський голова Чорткова Володимир Шматько учора, 28 лютого, протягом дня зустрівся із старшокласниками усіх гімназій та ліцеїв міста, щоб розповісти про намір створити дієву та активну молодіжну раду, котра була би справді рушійною силою позитивних змін у Чорткові.

«Із кожної школи громади повинні бути представники, які згодом стануть депутатами Чортківської молодіжної ради. Ми разом із вами будемо планувати і змінювати ті речі, які хочете ви, бо саме вам тут жити завтра. Це для того, щоб у молоді був інструмент впливу на ухвалення рішень, щоб ви були почуті, щоб ви розуміли, що таке бюджет, звідки беруться кошти, на що витрачаються і так далі», – говорив Володимир Шматько.

Голова громади, користуючись можливістю поспілкуватись із молоддю, запитував, хто яку планує обрати професію, чи планують діти залишатись та працювати в Україні, чи готові разом змінювати Чортків і громаду на краще.

Володимир Шматько також розповів старшокласникам про виграний командою Чортківської міської ради черговий грант для розвитку міста. Інтеграційно-культурний центр для молоді облаштують у приміщенні колишньої бібліотеки для дорослих по вул. Ст. Бандери.

В інтеграційно-культурному центрі передбачається основний простір зі сценою для кіно- та літературних вечорів, комунікаційна зона,бібліотека, студія звукозапису,фотостудія та комп’ютерний простір;

Всі ремонтні роботи будуть виконані з дотриманням вимог інклюзивності.