Чоловіку з росії інкримінують порушення процедури поховання та неадекватне ставлення до тіла померлої, що регламентуються Законом України “Про поховання та похоронну справу”. Після смерті своєї матері, 47-річний підозрюваний вирішив вивезти її тіло у валізі до парку “Сопільче”. Слідчі вже висунули підозру за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу – наруга над тілом померлого. Ця стаття передбачає штраф або арешт до шести місяців, обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на той же термін.

Повідомлення про валізу з тілом невідомої жінки у парку “Сопільче” надійшло до поліції 16 лютого. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти та інші фахівці. В результаті розслідування було встановлено, що жінка померла від природної смерті через серцево-легеневу недостатність. Після доби було встановлено особу чоловіка, який залишив валізу – це її син.

Поліція розшукала фігуранта у Одесі. Він зізнався, що поклав тіло матері у валізу та вивіз до парку, пояснюючи це тим, що мати тривалий час хворіла, а він, злякавшись, вчинив такий крок. Досудове розслідування продовжується.