У Тернопільській області зафіксовано два випадки шахрайства, внаслідок яких потерпілі втратили понад 19 тисяч гривень.

У першому випадку шахрай зателефонував мешканцю Тернопільського району та представився працівником банку. Він повідомив, що до банківського рахунку чоловіка було здійснено несанкціонований доступ. Потерпіла особа повірила шахраю та надала йому всі реквізити своєї банківської картки. Згодом з картки чоловіка було списано понад 8 тисяч гривень.

У другому випадку шахрай зателефонував мешканцю обласного центру та повідомив, що до його банківського рахунку було здійснено несанкціонований переказ. Жертва шахрайства також повірила невідомому та надала йому реквізити своєї банківської картки.Згодом з картки чоловіка було списано понад 8 тисяч гривень.

У другому випадку шахрай зателефонував мешканцю обласного центру та повідомив, що до його банківського рахунку було здійснено несанкціонований переказ. Жертва шахрайства також повірила невідомому та надала йому реквізити своєї банківської картки. Згодом з картки чоловіка було списано понад 11 тисяч гривень.

Поліцейські попереджають, що працівники банку ніколи не телефонують своїм клієнтам задля отримання інформації про реквізити, паролі, коди з повідомлень або ж пропозиціями перевести кошти на безпечні рахунки. Тому будь-які запитання по телефону про ваші конфіденційні дані мають одразу насторожити.Інформація, яка надходить смс-повідмленням щодо здійснення різних операцій також є конфіденційною і тільки власник картки має знати код задля переведення, зарахування чи зняття готівки.