1 січня, по всій Україні вшановують 115-ту річницю з Дня народження провідника ОУН, легенди ХХ століття, Героя України, незламного борця, людини, яку досі панічно бояться наші північно-східні «сусіди» – Степана Бандери.

Позаминулої ночі росіяни обстріляли «Шахедами» Львівський національний аграрний університет в Дублянах, де навчався Степан Бандера, а також Меморіальний музей ще одного Героя України – Романа Шухевича. Так, вони можуть намагатись зруйнувати стіни, можуть знищити будь-що матеріальне, але жоден «Шахед», «Калібр» чи «С300» не відбере у нас бажання жити у вільній країні, не змусить нас втомитись та капітулювати. Ніколи! І ворог це розуміє.

З нагоди 115-ої річниці з Дня народження провідника ОУН біля пам’ятного знаку Степана Бандери у Чорткові відбувся урочистий захід. Для вшанування пам’яті великого українця та всіх, хто боровся за незалежність України, у спільній молитві зібрались представники духовенства, влади, освітяни та медики, громадськість міста.

Всечесні отці різних конфесій відправили поминальну панахиду, опісля присутні мали змогу покласти до пам’ятника квіти та поминальні свічі.

Завершився захід виконанням пісні «Батько наш – Бандера, Україна – мати!» народним аматорським хором «Галичина».