Тернопільські правоохоронці викрили інструктора відділення рекрутингу місцевого центру комплектування та соціальної підтримки, який вимагав хабар за допомогу в ухиленні від мобілізації під час війни.

За даними слідства, 26-річний місцевий житель звернувся до інструктора з проханням допомогти йому потрапити на військовий облік та отримати відстрочку від призову. Співробітник військкомату запропонував свої послуги за 1500 доларів США.

Для виконання домовленостей інструктор залучив колишню працівницю коледжу, яка, використовуючи свої зв’язки, допомогла чоловікові вступити на платну форму навчання.

Оперативники СБУ задокументували отримання військовослужбовцем першої частини хабаря в розмірі 500 доларів США за видачу призовнику посвідчення про приписку до призовної дільниці.

На підставі зібраних доказів інструктору повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.