Приміщення Чортківської центральної міської лікарні у смт Заводське, де колись розташовувались неврологічне та ендокринологічне відділення, рішенням сесії Чортківської міської ради безоплатно передали для потреб благодійної організації «Дім милосердя», що діє при Бучацькій єпархії УГКЦ.

Про це рішення клопотав особисто преосвященний владика Дмитро Григорак. Зважаючи на постійно зростаючу кількість українців, які, втративши через війну все, потребують особливої турботи та підтримки, «Дім милосердя» планує розширюватись, допомагаючи все більшій когорті людей.

Нагадаємо, благодійна організація «Дім милосердя», що діє при Бучацькій єпархії УГКЦ, опікується місцевими дітьми з інвалідністю, а також дорослими та дітьми з інвалідністю з числа вимушених переселенців. Тут люди знаходять не лише другу домівку, а й психологічну підтримку і фізичну реабілітацію.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у «Домі милосерді» знайшли прихисток багато сотень українців, які вимушено тікали від війни.

Тут щоденно проходять реабілітацію десятки дітей з інвалідністю з різними важкими формами – аутизм, ДЦП, синдром Дауна та інші. Тут надають соціально-психологічну допомогу дітям, з ними займаються логопеди, психологи.