Світлою, легкою, прозорою та дуже щирою вийшла у Муніципального Галицького камерного оркестру програма «Різдвяна зустріч», яка, якщо можна так сказати, «закрила» 2023 рік. Ніжною і легкою це вдалося зробити артистам завдяки музиці – українській та європейській – різдвяній і знайомій. А щирою стала ця зустріч дякуючи глядачам. Люди дуже прихильно та радісно сприймали кожен твір, підтримуючи виконавців оплесками і вигуками «Браво».

А ще з великою відповідальністю присутні поставилися до того, що захід був благодійним, і саме завдяки їхній щирості та щедрості душевної вдалося зібрати в результаті понад 6 тисяч гривень на потреби ЗСУ. Ці кошти будуть до долучені до спільної скарбнички управління культури і мистецтв міста і витрачені на потрібне для тернопільських підрозділів обладнання.

А музика того вечора літала Європою, видзвонюючи акордами різдвяних пісень із Франції, Англії, Австрії, долинала стильними джазовими мотивами з-за океану, відгукувалась рідними мелодіями колядок. «На небі зірка», «Пречистая Діва Сина породила», «Бог Предвічний народився», «Небо і земля», «Що то за предиво», «Христос родився», «Щедрик» – ці твори глядачі впізнавали з перших нот і підспівували.

Особливих оплесків від публіки отримали і солісти-інструменталісти після виконання творів «Присвята», «Різдвяний вальс», «Пречистая Діва», «Різдвяна пісня», «Ангельська пісня» – Оксана Довгань, Тарас Шкафаровський, Василь Мандзій.

Але напевно, найважливішим мірилом та сенсом роботи артистів стали враження глядачів, залишені після концерту у книзі відгуків оркестру: «Щиро дякую Галицькому камерному оркестру за приємний вечір в ці Різдвяні свята. Частинку цього вечора заберу із собою і поділюсь зі своїми побратимами в підрозділі, який виконує завдання у цей непростий час. Всіх зі святами! Творчої наснаги, здоров’я і скорішого миру. Все буде Україна!», «Сьогоднішній концерт Галицького камерного оркестру доводить, що ніяка сирена не може заглушити нашу колядку. Різдво дає нам силу вічного Христа. Дякую оркестру за ще одну зустріч з прекрасною музикою, професійним виконанням. Дякую за благодійну працю для пришвидшення нашої Перемоги»…

Після таких слів хочеться творити, жити, працювати, придумувати нові програми і знову запрошувати глядачів на зустріч з музикою. А так воно і буде, адже Новий 2024-ий рік розпочався, тому продовжуємо працювати, пливти мистецькими хвилями та літати на крилах музики з оптимізмом і вірою в ПЕРЕМОГУ!

Від admin2