У Тернопільській обласній клінічній лікарні відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від насильства.

У Тернопільській обласній клінічній лікарні з початку 2023 року працює гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу для надання послуг з репродуктивного здоров’я у випадку гендерного насильства. Кабінет знаходиться у відділенні екстреної медичної допомоги на першому поверсі, корпус №4 по вул.Клінічна 1.

Кабінет працює цілодобово і надає безкоштовну кваліфіковану медико-соціальну допомогу жінкам, які постраждали від сексуального чи іншого гендерно-обумовленого насильства. Тут можна отримати консультацію гінеколога, психолога, юриста, а також пройти необхідні обстеження та лікування.

Кабінет оснащений сучасним обладнанням, зокрема багатофункціональним гінекологічним кріслом, на якому зручно оглядати також і людей з інвалідністю.

Від моменту відкриття кабінету проведено 516 консультацій.

Нагадуємо, що для отримання консультацій юриста, психолога, працівників Нацполіції достатньо звернутись у відділення екстреної медичної допомоги, де є список контактів відповідних служб, гарячих ліній.

Цей кабінет є важливим кроком у забезпеченні доступу до медичної допомоги для жінок, які постраждали від насильства. Він дозволяє жінкам отримати своєчасну та якісну допомогу, яка може допомогти їм відновитися фізично та психологічно.