У Тернополі в Художньому музеї відкрили меморіальну виставку “Дмитро Стецько. Поза часом”. На виставці представлені 35 полотен та 3 скульптури художника.

Виставка присвячена 80-річчю від дня народження Дмитра Стецька, який був представником західноукраїнського мистецького андеграунду 1970-1980 років. Він відомий як живописець та скульптор.

На виставці представлено 35 живописних полотен і 3 скульптурні композиції, які демонструють різноманітність творчості художника. Серед них портрети матері, дружини, автопортрет, філософські роздуми на теми буття, як от «Дорога довша як життя», «Чумацький шлях», історичні сюжети «Похорон скіфа», «Василько – князь Теребовельський», а також біблійні мотиви і роздуми на тему високої духовності «Ангел – весляр», «Зняття з Хреста», над якими Дмитро Стецько працював у 2000 роках.

На виставці також представлено великий ілюстрований альбом – каталог «Дмитро Стецько. Віра», на початку якого є посвята «Світлій пам’яті дружини Віри». Каталог вийшов з друку у 2017 році, на жаль, подружжя не побачило його, хоча планували і мріяли його видати…

Виставка діятиме до 1 лютого 2024 року.