18 грудня 2023 року в Тернопільському національному педагогічному університеті відбувся профорієнтаційний захід для студентів-психологів. У заході взяли участь представники управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області та співробітники поліції.

Працівники управління кадрового забезпечення розповіли студентам про умови працевлаштування на службу в підрозділи Національної поліції. Зокрема, начальник сектору відбору Віра Мотелюк розповіла про вимоги до віку та освіти потенційних поліцейських, алгоритм реєстрації кандидатів та проходження ними конкурсу на службу, про відкриті конкурси на посади у ГУНП області та про можливість кар’єрного зростання поліцейських.

Поліцейський психолог Алла Круть розповіла про специфіку роботи психолога в поліції. Зокрема, вона розповіла про психодіагностику цивільних і службовців, особливості емоційного вигорання та професійної деформації на службі, профілактику суїцидальної поведінки. Обговорили присутні і специфіку ведення протоколів психологічних консультацій. Психологиня наголосила, що психолог у поліції – це ще й поліцейський, який має певні повноваження, адже залучається до участі у розслідуванні кримінальних проваджень, у разі необхідності – до оперативно-розшукової діяльності, та охорони громадського порядку, бере участь у переговорах.

Поліцейські також розповіли про особливості професії полігрофолога. Зокрема, вони розповіли про те, як пройти навчання на поліграфа, специфіку роботи детектора, етапи психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа.

Студенти отримали всю необхідну інформацію для подальшого вибору майбутньої спеціалізації в правоохоронних органах.