Працівники поліції Тернопільщини затримали двох чоловіків, причетних до вибухів, які трапилися в обласному центрі у ніч з 8 на 9 листопада.

За даними поліції, один із затриманих, 60-річний житель Тернополя, разом зі своїм спільником встановили саморобний вибуховий пристрій на автомобіль Porsche Cayenne, припаркований у дворі багатоповерхівки на вулиці Руська, а біля воріт господарського приміщення на вулиці Чумацька встановили “розтяжку” й підірвали гранату.

Встановлено, що зловмисники після вибухів продовжували погрожувати родині підприємця розправою та вимагали 85 тисяч доларів.

Поліцейські за силової підтримки підрозділів КОРД та РПОП під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області у ході спецоперації провели у підозрюваних 8 санкціонованих обшуків. У ході обшуків було виявлено та вилучене близько восьмисот мобільних телефонів, патрони, порох та вибухонебезпечні предмети.

Обом чоловікам уже оголосили підозри. Організаторові відповідно до трьох статей кримінального кодексу й обрали запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Співучасник постане перед судом згідно із частиною 4 статті 189 ККУ (вимагання).

Триває слідство.