У Тернополі поліція розслідує факт шахрайства, внаслідок якого жителька міста втратила понад 5,5 мільйонів гривень.

Зі слів потерпілої, вона в липні 2023 року побачила в соціальній мережі рекламу про можливість заробляти на інвестиціях у відомі світові компанії. Вона вирішила придбати курс навчання з інвестування, а згодом заплатила 16 000 гривень за реєстрацію акаунта на сайті брокерської контори.

Невідомі особи, які видавали себе за працівників брокерської компанії, телефонували потерпілій та обіцяючи великі прибутки, спонукали її до нових і нових вкладень. Спочатку жінка перераховувала кошти на банківські картки. Коли сума поповнень перевалила за понад 600 тисяч гривень, потерпіла отримала перший прибуток – 28 000 гривень. Однак, консультанти брокерської компанії порадили їй поповнювати криптовалютний гаманець доларами, мовляв, через великі комісійні гривневі вклади не приносять прибутку.

Беручи кредити, позичаючи кошти у рідних та знайомих, жінка знову вкладала кошти, а насправді фінансувала шахраїв. З липня до жовтня потерпіла втратила майже п’ять з половиною мільйонів гривень.

Фахівці радять не спокушатися на вигідні умови так званих інвестиційних фондів. Перед тим, як інвестувати кошти, необхідно перевірити репутацію проекту через пошукові запити в Інтернеті, а також сам сайт, компанію, ліцензію, контакти, тексти користувацьких угод.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, телефонуйте на лінію 102.