Чортківська громада отримає безкоштовно ще 700 сонячних панелей від швейцарських донорів. Це черговий успішний результат співпраці між громадою та міжнародними партнерами.

Як повідомив в.о. директора КП “Агенція місцевого економічного розвитку” Олександр Карпенко, панелі вже готові до відправки та знаходяться у Швейцарії. Єдине питання, яке ще потрібно вирішити, – це логістика. Місто просить, щоб і логістичні послуги були безкоштовними.

Витрати на монтаж панелей будуть покриті з міського бюджету або бюджетних комунальних установ, де вони будуть встановлені.

Нагадаємо, у квітні 2023 року на будівлі стоматологічної поліклініки у Чорткові встановили дахову мережеву електростанцію потужністю 21 кВт (56 сонячних панелей). Вона генерує електроенергію для потреб Чортківської центральної міської лікарні. За пів року роботи електростанція зекономила для лікарні понад 115 тисяч гривень.

Міжнародні донори, які надають сонячні панелі Чортківській громаді, – це Штефану Дьорігу та компанія Helion, найбільший постачальник сонячних панелей у Швейцарії.