Минає 90 років, відколи наш народ пережив одну із найбільших катастроф в історії людства – геноцид української нації. Голодомор спричинив невимовні страждання мільйонів українців. Цілими сім’ями, цілими селами вимирали люди страшною, лютою і повільною смертю – від голоду. І ніякої думки більше не могло бути у головах людей, окрім як хліб.

Щороку в останню суботу листопада вся країна вшановує пам’ять замордованих під час Голодомору 1932-1933 років.

Учора, 25 листопада, на центральному міському кладовищі біля пам’ятного Хреста жертвам Голодомору представники влади, духовенство та громадськість зібрались разом, щоб помолитись за померлих.

Священники різних конфесій відправили поминальну панахиду. Хвилиною мовчання пом’янули тих, хто помер голодною смертю у часи геноциду української нації. Після чого присутні поклали лампадки до підніжжя пам’ятного Хреста.

Минуло майже сто років, а ворог в України той же. І методи у ворога ті ж. В нинішній війні проти України московити активно використовують методи комуністичного тоталітарного режиму. Масові розстріли цивільних, депортації. Але Путін не спиняється в наслідуванні Сталіна і готовий іти далі, застосовуючи як зброю голод. Блокування українських портів та мінування суднохідних шляхів, крадіжка українського зерна із окупованих територій… Тому ми не маємо права програти цю війну, бо це битва за існування України як держави, а українців як нації.