Можна не боятись цього слова – легендарний! – народний аматорський хор медичних працівників «Галичина» цьогоріч відзначає своє 60-ліття. Змінювались учасники хору протягом десятиліть, дещо змінювався репертуар, але українська пісня сьогодні з їхніх вуст лине так же потужно, як і колись вперше!

Те, що «Галичину» у Чорткові знають, поважають та навіть обожнюють, свідчить як мінімум заповнена зала Центру культурних послуг імені Катерини Рубчакової. Десятки неймовірних композицій патріотичного, ліричного, жартівливого характеру, старовинні козацькі пісні під керівництвом багаторічного хорового диригента Івана Кікиса – це справжня насолода, це істинний дух України, це те, що вирізняє нас з-поміж інших націй та народів, це те, чим багатий наш край!

Зі словами щирих вітань з нагоди ювілею звертались до хористів заступник міського голови Віктор Гурин, оголосивши подяки Чортківського міського голови, директор Чортківської центральної міської лікарні Ростислав Шульський, екс-головні лікарі Михайло Семків (обіймав посаду у 1983-2012 роках), Роман Чортківський (2012-2021), гості із сусідніх громад.

Справді народному хору аплодували у багатьох куточках України на різноманітних фестивалях та конкурсах, їхньою творчістю захоплювались у Литві, Латвії, Польщі. «Галичина» точно зберігатиме, відкриватиме та примножуватиме українське для цілого світу, тож далі – буде!