У Теребовлі, на парафії Зіслання Святого Духа, відкрилася соціальна пральня “Чисто-та…”. Вона стала доступною завдяки підтримці благодійного фонду «Карітас-Тернопіль».

Пральня облаштована двома пральними машинами та сушильною машиною. Вона працюватиме безкоштовно для вимушених переселенців та інших вразливих категорій населення.

Офіційне відкриття пральні відбулося 17 листопада. До урочистостей долучився Теребовлянський міський голова Олег Продан.

«На сьогодні соціальна пральня – це дуже актуальна послуга. Бо люди з небезпечних регіонів країни приїжджають до нашої громади майже без нічого, лише з деякими особистими речами. І часто купити пральну машинку для себе такі люди не мають можливості. Окрім того, скористатися пральнею можуть, окрім вимушених переселенців, жителі територіальної громади, які потребують допомоги», – зазначив Олег Продан.

Волонтери парафії Зіслання Святого Духа планують також надавати послуги прання білизни людям з інвалідністю та літнім людям, які не можуть самостійно доглядати за собою.