Напередодні 90-х роковин Голодомору студенти першого курсу стоматологічного (група СС-106) та медичного (група ММ-117) факультетів разом з кураторами – професором Тетяною Хвалибогою та викладачем Наталією Гантімуровою – відвідали один з найбільших в Україні історико-меморіальних музеїв – музей політичних в’язнів у місті Тернополі.

Оскільки музей знаходиться на території колишнього слідчого ізолятора, студенти мали змогу відвідати кожну з 28 камер та перенестися у страшні події того часу.

Відтворений в деталях макет концтабору, камера смертників, справжній одяг і предмети побуту ще більше доповнили уявлення відвідувачів про життя політв’язнів.

Дуже сподобалась колекція із дев’яти криївок, якою особливо пишається музей. Оглянувши її, куратори та студенти ознайомилися із тогочасним побутом.

У одній з камер облаштована меморіальна кімната героя України Степана Бандери, яка представлена унікальними експонатами — копія посмертної маски Степана Бандери, фотографії похорону та його особистого кабінету, а також житла.

На завершення екскурсії студенти та куратори відвідали експозицію присвячену Голодомору 1932-1933рр, переглянули документи та фотографії, що підтверджують звірства російської влади, основною метою, яких був геноцид українського народу.

Музей політв’язнів є пізнавальним місцем, що розкриває правдиві та цікаві факти з історії України.