Протягом тижня, з 10 по 16 листопада 2023 року, студенти медичного факультету Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського реалізували освітній проєкт для школярів «Ментальне здоров’я».

У рамках проєкту було прочитано 20 лекцій за тематикою «Ментальне здоров’я під час війни», «Що я відчуваю?», «Привіт, майбутній студент».

Метою проведення цих заходів було навчити дітей розуміти свої емоції, вміти адаптовуватися у новому середовищі, розрізняти тривожні стани та навчитись справлятися з ними.

Організаторами цих заходів стали студенти ІІІ курсу медичного факультету Ілона Когут, Юліана Саюк, Максим Каленюк.

Студенти проводили лекції для школярів різної вікової категорії у ЗОШ № 17 (м. Тернопіль) і у Дубенському ліцеї № 2 (м. Дубно, Рівненська область). Всього у проєкті взяло участь понад 400 учнів.

Студенти розповідали школярам про важливість збереження ментального здоров’я, як розпізнати тривожні стани та як з ними справлятися. Вони також ділилися своїми особистими історіями та досвідом.

Учні були дуже зацікавлені лекціями та активно брали участь у обговореннях. Вони дякували студентам за цікаву та корисну інформацію.

Організатори проєкту сподіваються на його продовження і надалі, адже тема ментального здоров’я є дуже актуальною і важливою, особливо в умовах війни.

Цей проєкт є важливим кроком у популяризації важливості збереження ментального здоров’я у молоді.