Всеукраїнська акція об’єднала громаду Тернополя в боротьбі за забезпечення безпеки та захисту постраждалих від насильства.

Прояв небайдужості, привернення уваги до порушення прав людини, до злочинів насильства з боку військових російської федерації та донесення інформації про способи допомоги постраждалим – основна мета забігу.

Тернопіль – одне з 15 міст України, жителі якого долучилися до цієї акції.

Важливо не залишатися осторонь, не замовчувати та не виправдовувати насильство, – переконана начальниця відділу зв’язків з громадськістю УПП Олександра Мялковська.

Усі виклики, які надходять на лінію “102”, спершу опрацьовують поліцейські, а потім передаються у соціальну службу та у службу у справах дітей. Паралельно із цим виїжджає мобільна бригада, яка надає допомогу постраждалим“.

Організатори акції переконані, що сьогодні кожен може та повинен зробити свій внесок у створення безпечного оточення. Цей забіг став частиною глобальної кампанії, яка висвітлює та протидіє насильству у всіх його формах.

“За 11 місяців ми отримали понад тисячу таких викликів і складено більш як 800 адмінпротоколів на кривдників. Закликаю громадян, які стали очевидцями домашнього насильства, звертатися до поліції, до органів місцевого самоврядування. Люди можуть перебувати у стресовому стані і не розуміти, що потребують допомоги”, – розповіла Галина Гуменюк, начальниця сектору протидії домашньому насильству районного управління поліції.

16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства – це кампанія, яка проводиться щороку в більшості країн світу. Вона починається 25 листопада з Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини. Кампанія консолідує людей та організації у всьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства.