З 25 листопада до 10 грудня в Україні проводиться акція «16 днів проти насильства». Тернопільські поліцейські долучилися до цієї акції, аби привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

24 листопада в Тернопільській обласній військовій адміністрації відбулося засідання координаційної ради, участь у якому взяли представники поліції, міграційної служби та інших органів влади.

Заступник начальника управління превентивної діяльності Василь Дідух зазначив, що поліція активно працює над подоланням насильства у різних його проявах. За десять місяців цього року поліцейські Тернопільщини зареєстрували понад сім тисяч звернень, пов’язаних з домашнім насильством. За цими звернень було складено майже п’ять тисяч протоколів та розпочато 105 кримінальних проваджень.

Учасники координаційної ради обговорили питання міжвідомчої взаємодії суб’єктів у сфері протидії насильству, визначення шляхів взаємодії та спільного вирішення цих проблем, а також надання дієвої допомоги постраждалим особам.

Поліція Тернопільщини закликає всіх громадян не замовчувати насильство та звертатися за допомогою до правоохоронців.