40-річний житель Борщівського району запропонував поліцейським 200 євро за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції зупинили водія автомобіля «Volkswagen Golf» за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки сп’яніння. Інспектори запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння на місці події або проїхати у медзаклад. Проте він відмовився.

Водій запропонував поліцейським хабар у розмірі 200 євро, аби вони його відпустили і не складали на нього адмінпротокол. Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку на місце події викликали інспектори.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Крім того, на водія складено адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).