Студенти медичного факультету Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського продовжують реалізовувати освітній проєкт для школярів Тернополя «Стихії природи: життя в гармонії буття».

Метою проєкту є екологічне виховання молоді, формування у них високого рівня екологічної культури та екологічної свідомості за допомогою просвітницько-екологічних заходів.

У рамках проєкту студенти ТНМУ прочитали низку лекцій для учнів загальноосвітніх шкіл Тернополя про стихії природи: Землю, Повітря, Вогонь, Воду. Вони розповідали учням про користь стихій і їх використання людиною у побуті, на роботі, у сільському господарстві та промисловості. Також студенти розповіли про шкоду, яку можуть заподіяти стихійні лиха як людині, так і природі.

Крім того, студенти провели з учнями цікаві активності, зокрема розв’язування ребусів, кросвордів, участь у навчальних іграх «Так-Ні», «Будь уважним», «Вгадай слово», науково-пізнавальні досліди зі стихіями.

Особливо захопливо учні та студенти брали участь у науково-пізнавальних дослідах, коли вони самостійно могли долучитись до експериментів зі стихіями.

За результатами своєї роботи студенти розробили рекламну брошуру про впровадження розробленого ними проєкту, а також про те, яким чином за допомогою таких просвітницьких заходів вони долучаються до реалізації Цілей сталого розвитку.