23 листопада 2023 року в місті Заліщики Чортківського району рятувальники провели практичні тактичні навчання.

За легендою навчань, внаслідок необережного поводження з вогнем у приміщенні пекарні виникла пожежа. Полум’я швидко охопило будівлю та загрожувало поширитися на суміжні приміщення. Пожежа ускладнювалася високою температурою горіння, внаслідок великого пожежного навантаження та виділення великої кількості продуктів горіння.

Про надзвичайну подію співробітники пекарні негайно повідомили рятувальників за номером «101» та провели першочергові заходи, спрямовані на евакуацію працівників та збереження матеріальних цінностей.

До місця виклику прибули підрозділи 4-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

Метою навчань було вдосконалення тактичного мислення начальницького складу, оцінки обстановки, що складається на пожежах, розрахунку необхідних сил та засобів під час ліквідації пожеж в приміщеннях та на територіях з наявністю горючих речовин, тренування практичних навичок особового складу пожежно-рятувальних підрозділів у виконанні оперативних задач з гасіння пожеж, дотримання вимог безпеки праці та злагоджених дій номерів оперативного розрахунку.

У ході навчань рятувальники відпрацювали евакуацію людей з небезпечної зони, прибуття на місце пожежі та організацію робіт з її ліквідації, гасіння пожежі за допомогою різних видів пожежної техніки та обладнання, усунення загрози поширення пожежі на суміжні приміщення.

В результаті навчань було досягнуто поставлених цілей. Рятувальники відпрацювали необхідні навички та вдосконалили свою майстерність.