Поліція Тернопільщини спільно зі слідчими та бійцями спецпідрозділів КОРД та РПОП провели одночасно 21 обшук на території чотирьох областей. Під час обшуків виявлено та вилучено три тонни висушеного та подрібненого тютюну, обладнання для його сушки, станки для виготовлення цигарок, 95 000 цигаркових гільз та 5000 готових цигарок. Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад 1500000 гривень.

У ході досудового розслідування встановлено, що протизаконні заробітки в промислових масштабах організували двоє братів – уродженців Коломийського району. Допомагали їм п’ятеро осіб з Тернопільської та Чернівецької областей.

Реалізовували незаконну продукцію вони на території всієї України, а замовлення приймали через соціальні мережі.

Вирішується питання про оголошення підозри усім учасникам злочинної групи відповідно до статті 204 та 199 ККУ – незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та тютюну, а також виготовлення, зберігання та збут указаних товарів з використанням незаконно виготовлених, одержаних та підроблених марок акцизного податку.

Триває слідство.