Фізичне, психологічне, економічне та сексуальне – усе це види домашнього чи ґендернозумовленого насильства. В його пастку можуть потрапити всі незалежно від соціального статусу чи віку. Однак жінки та діти залишаються в основній групі ризику.

У рамках акції “16 днів проти насильства” ми активно працюємо з населенням, – розповідає поліцейський офіцер громади

Тернопільського РУП Михайло Філюк, – даємо якомога більше інформації в пресі, розвішуємо агітаційні плакати в місцях масового скупчення людей. Спілкуємося із працівниками ЖЕКів, охорони здоров’я, з учнями та вчителями“.

Насильство можуть чинити стосовно рідних та близьких, колег, у школі й в університетах. Будь-яке насильство завдає непоправної шкоди як фізичному, так і психічному здоров’ю постраждалих.

Проте багато людей сприймають такі дії як належне і це призводить до негативних наслідків.

За словами Максима Гуменюка, заступника начальнка сектору протидії домашньому насильству районного управління поліції, боротьба із домашнім насильством потребує спільних зусиль суспільства, влади та громадськості. Тому поліцейські щодня впродовж року роблять усе можливе, аби захистити постраждалих від такого насильства, а кривдників притягнути до відповідальності..