На Тернопільщині завершився збір цукрового буряка 2023 року. Загалом було зібрано понад 1 мільйон тонн культури, що на 10% більше, ніж торік.

Чотири цукрові заводи, що функціонують на території області, переробили майже 1,06 мільйона тонн буряків. Це на 113% більше за планові показники.

Найбільше цукру було вироблено на Чортківському заводі – 59 тис. тонн. На другому місці – Хоростківський завод з 40 тис. тонн, на третьому – Козівський з 27 тис. тонн, на четвертому – Збаразький з 22 тис. тонн.

Таким чином, від початку сезону цукроваріння на Тернопільщині виготовили майже 148 тис. тонн цукру, що на 40 тис. тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ці показники свідчать про те, що цукрова галузь Тернопільщини працює стабільно та успішно.